orxata - Artesans Soler orxata - Artesans Soler

orxata

     vegà      gelats      líquids      gelats amb pal      torrons     altres     

Orxata

orxata

info extra

Orxata Fresca sense sucre / amb sucre
Orxata Congelada

1 Litre     5 Litres     10 Litres
1 Litre     5 Litres     10 Litres

L’elaboració de l’orxata és un procés artesanal, es comença amb el rentat de les xufles per a eliminar-ne la terra i les impureses. Posteriorment, es rehidraten les xu es per tal que aquestes absorbeixin l’aigua i s’in in. Un cop rehidratades i desinfectades, es trituren en un molí, la massa resultant es deixa en maceració i posteriorment s’introdueix en una premsa per a separar-ne el líquid i el sòlid. D’aquesta manera s’obté un primer extracte. El residu i el tamís obtingut es torna a barrejar amb aigua i es torna a premsar, d’on s’aconsegueix un segon extracte que es barreja amb el primer per a obtenir-ne l’extracte nal. A continuació se li afegeix el sucre. La mescla es refrigera immediatament a 0º i un cop freda ja és apta per la seva degustació.

L’orxata congelada manté totes les propietats. Just quan acabem d’elaborar la nostra orxata sense afegir cap aditiu ni conservant ens posem a congelar una part de la producció pels clients que ens ho demanen. Aquesta orxata conserva el 100% de les seves propietats organolèptiques i vitamíniques una vegada descongelada.

Les propietats nutricionals de l’orxata com a beguda energètica que no conté lactosa, fructosa ni greixos saturats, per tant 0 colesterol. Té una composició percentual d’àcids grassos similar a la de l’oli d’oliva. Conté vitamines E i C, fòsfor, magnesi i zinc, es considera que té una aportació mineral semblant a la dels fruits secs oleaginosos. És apta per a pacients diabètics obesos. No conté cafeïna, per tant és molt saludable per a nens, embarassades i gent gran. A més a més, té propietats digestives derivades del seu contingut en aminoàcids, midó i enzims amilasa i lipasa. És antioxidant i no conté gluten.

La Xufla D.O Alboraia les nostres xufles vénen d’Alboraia, D.O. Xufla de València, població reconeguda per la seva qualitat en aquest producte.
Les terres d’Alboraia són les millors per al cultiu de la xufla per la seva textura arenosa, que fa que se n’obtinguin xu es de sabor intens, pell na i de mida més gran.
La planta de la xufla es coneix des de fa més de 3000 anys. Tubèrcul originari de Sudan, va arribar a la zona valenciana al segle VIII, introduït pels àrabs. La cultura Islàmica va estendre el cultiu de la Xu a pel territori Valencià, concretament per la zona d’Alboraia i poblacions properes, ja que tenien el clima idoni per al seu creixement i les millors terres per al seu cultiu. Hi ha constància escrita que al segle XIII ja es consumia una beguda refrescant feta amb llet de xu es, ja en aquella època se’n reconeixien les seves propietats medicinals.
La seva sembra es porta a terme d’abril a maig, i la recol·lecció es realitza entre mitjans de novembre i mitjans de desembre.

Artesans Soler.com

 Matèria primera

 Semielaborats

 Producte

 Can Soler

Artesans Soler Mestres Gelaters

 Assessoria en el negoci

 Formació en el negoci

 Serveis

 Producte Comercial

La Fàbrica / L’obrador
c/ Bronze,2
Poligon industrial Les Guiexers
Badalona 08915
t. 93 395 68 02
info@gelatsitorronssoler.com